1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Avustralya güneş paneli üretimi için yatırım yapacak

Avustralya güneş paneli üretimi için yatırım yapacak

Avustralya, daha fazla güneş panelinin yurt içinde üretilmesini sağlamak için 1 milyar Avustralya Doları tutarında yatırım yapacak. 

Avustralya güneş paneli üretimi için yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Avustralya, güneş enerjisi pazarında yerlilik oranlarını arttırmak amacıyla ülke içinde güneş paneli üretimi için Solar Sunshot adında yeni bir program başlattı. 

Avustralya hükümetinden yapılan açıklamada, Avustralya'nın küresel güneş enerjisi üretim tedarik zincirinden daha fazla pay almasına yardımcı olmak için Solar Sunshot programına 1 milyar doların üzerinde fon sağlanacağını duyurdu. Solar Sunshot programı kapsamında üretim sübvansiyonları ve hibeler sunulacak.

Program, güneş enerjisi tedarik zinciri genelinde Avustralya'daki yenilikçi üretim tesislerini desteklemeyi amaçlıyor. Tedarik zinciri polisilikon üretimini, ingot ve wafers üretimini, güneş PV hücrelerini ve güneş modülü montajını içeriyor. Program aynı zamanda tedarik zincirinin güneş camı, modül çerçeveleri, dağıtım teknolojisi ve güneş enerjisi dağıtımı için gereken diğer yenilik veya üretim unsurları gibi tamamlayıcı yönlerini de destekleyecek.

YATIRIMCILARA ÇAĞRI

Avustralya Yenilenebilir Enerji Ajansı (ARENA), program tasarımı ve teslimat zaman çizelgeleri hakkında bilgi vermek amacıyla geniş bir yelpazedeki konularda geri bildirim için bir istişare belgesi yayınlamayı planlıyor. Program ile ilgili bilgi almak isteyenlerin veya sektör danışmanlığına katılmak isteyenlerin başvuruda bulunması istendi. 

ÇATI GES LİDERİ ANCAK YERLİ DEĞİL

Her üç haneden birinde bulunan güneş panelleriyle Avustralya’nın dünyada en yüksek çatı güneş enerjisi kullanımına sahip ülke olmasına rağmen, bunların sadece %1'inin yerel olarak üretildiği belirtildi. 

Yeni program, ABD ve Hindistan gibi ülkelerin yerel tedariki teşvik etmek için attığı benzer adımları takip ediyor. Bununla birlikte yine de Avustralya'nın panellerinin %90'ından fazlasını sağlayan Çin'deki üreticileri dışarıda bırakmakta zorlanabileceği kaydediliyor.   

Önceki ve Sonraki Haberler