1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Avustralya kömürden güneşe geçiyor

Avustralya kömürden güneşe geçiyor

Enerji Günlüğü - Avustralya'da eski kömür sahalarının ve termik santrallerin yerini güneş enerjisi santralleri almaya başladı.Avustralya'nın Güney'inde...

Avustralya kömürden güneşe geçiyor

Enerji Günlüğü - Avustralya'da eski kömür sahalarının ve termik santrallerin yerini güneş enerjisi santralleri almaya başladı.

Avustralya'nın Güney'inde bulunan ve kömür ocakları ile ünlü Port Augusta kentindeki Port Augusta'yı Güçlendirme İttifakı adlı bir yerel lobi grubu son beş yıldır kömür yakıtlı elektrik santrali yerine güneş enerjisi kullanımı için kampanya yürütüyor. Alinta Energy, kampanyalar sonunda 2016 Mayıs ayında termik santrali kapatmak zorunda kaldı. 

Şehir şimdi işgücünü güneş santrallerinde istihdam edecek. Port Augusta'nın 12 kilometre uzağına Reach Energy tarafından inşa edilecek olan 300 MW'lık güneş santralinin 220 MW'lık kısmı için çalışmalar başladı. Santral için depolama sisteminin de hazır olduğu ifade ediliyor. Kentin 15 km uzağında yine Nexif Energy tarafından 212 MW'lık bir başka güneş santrali daha inşa ediliyor. 

Ayrıca Kuzey Queensland kentinde de kömür yakıtlı Collinsville Termik Santrali de 42 MW'lık bir güneş santraline dönüştürülüyor. Kentin yakınlarında da yine eski bir kömür merkezinde 200 MW'lık güneş santrali kuruluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler