1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avustralya’da olası 2018 gaz sıkıntısı netleştirilecek

Avustralya’da olası 2018 gaz sıkıntısı netleştirilecek

Enerji Günlüğü - Avustralya, 2018'den itibaren başlatma kararı alınan LNG ihracat kısıtlaması için bir inceleme süreci başlattı. Avustralya hükümeti,...

Avustralya’da olası 2018 gaz sıkıntısı netleştirilecek

Enerji Günlüğü - Avustralya, 2018'den itibaren başlatma kararı alınan LNG ihracat kısıtlaması için bir inceleme süreci başlattı. 

Avustralya hükümeti, 2018'in "doğal gaz açığı yılı" olup olmayacağını ve bunun sonucunda ülkenin LNG ihracatını kısıp kısmayacağını resmi olarak belirleme sürecini başlattı. Avustralya hükümeti 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren ihracatçıları, LNG sevkiyatını sınırlandırmaya zorlama veya yurtiçi doğal gaz eksikliğini önlemek için yeni kaynak bulmalarını isteme yetkisini kullanıp kullanmayacağını belirleyecek. 

Avustralya Kaynaklar Bakanı Matt Canavan, 'Avustralya Yurtiçi Gaz Güvenlik Mekanizması' çerçevesinde 2018 yılının doğal gazda arz açığı yaşanıp yaşanmayacağının belirleneceğini belirterek, hükümetin vatandaşlarına uygun fiyatla etkili bir gaz arzı sağlamaya odaklandığını açıkladı. 

Eğer inceleme sonunda ihracat kontrolünün 2018'de başlatılması sonucuna ulaşılırsa, her LNG ihracatçısına sınırlı veya sınırsız hacim izni verilecek. 

Sanayi, İnovasyon ve Bilim Bakanlığı, 1 Eylül-1 Kasım arasında bir sonuca ulaşılmasını bekliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler