1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avustralya’ya bir yeşil hidrojen tesisi daha

Avustralya’ya bir yeşil hidrojen tesisi daha

Avustralyalı Infinite Green Energy (IGE), Batı Avustralya'nın Arrowsmith şehrinde ortaklaşa bir yeşil hidrojen tesisi inşası için Samsung C&T ile bir anlaşma imzaladı.

Avustralya’ya bir yeşil hidrojen tesisi daha

Enerji Günlüğü- Samsung ve IGE Avustralya’da yeşil hidrojen tesisi kuruyor. Başlangıçta günde 300 ton hidrojen üretecek olan tesisin, Japonya ve Güney Kore gibi Asya Pasifik pazarlarının yanı sıra, yerel Avustralya pazarındaki yeşil hidrojen talebi artışına da yardımcı olacağı tahmin ediliyor.

IGE ve Samsung C&T daha önce IGE'nin 2024'ün başından itibaren günde dört tona kadar yenilenebilir hidrojen üretmesi planlanan Northam MEG HP1 Projesi'nin geliştirilmesi için ortaklık kurmuştu.

IGE'nin Genel Müdürü ve CEO'su Stephen Gauld, açıklamasında; "Ortaklığımız, IGE'nin yalnızca iklim değişikliğiyle mücadele etme taahhüdünü değil, aynı zamanda Batı Avustralya ekonomisine ve yerel topluluklarımıza yeşil enerji üretiminden fayda sağlama isteğimizi vurgulamaktadır." İfadesini kullandı.

Samsung C&T Başkanı ve CEO'su Sechul Oh, ise "Enerji geçişini hızla takip ederek insanlar ve işletmeler için fırsatlar yaratmaya kararlıyız. Yeşil hidrojen üretimi, bu hikayenin önemli bir bileşenidir. ”şeklinde konuştu.

Projeyi desteklemek için gelen Batı Avustralya Hidrojen Bakanı Roger Cook, projenin devleti yenilenebilir hidrojenin önemli bir küresel üreticisi, kullanıcısı ve ihracatçısı olmaya bir adım daha yaklaştıracağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler