1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Avusturya’nın en büyük GES’i kuruluyor

Avusturya’nın en büyük GES’i kuruluyor

Avusturyalı şirketler OMV ve Verbund, 16 MW kapasiteli Avusturya'nın en büyük güneş enerjisi santralini ortaklaşa kuracaklar.

Avusturya’nın en büyük GES’i kuruluyor

Enerji Günlüğü - Avusturyalı şirketler OMV ve Verbund, 16 MW kapasiteli Avusturya'nın en büyük güneş enerjisi santralini ortaklaşa kuracaklar.

Avusturya merkezli petrol ve gaz şirket OMV ile enerji dağıtım şirketi Verbund, Avusturya'nın en büyük güneş enerjisi santralini kuracaklarını duyurdular. 

Yapılan açıklamaya göre, OMV’nin Avustralya Weinviertel’deki 200 bin metrekarelik arazisinde kurulacak tesisin 2020 yılının son çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanıyor. 16 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali 18 GWh elektrik üretecek ve 5.500 konutun ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca tesis yılda yaklaşık 12 bin ton karbondioksitin atmosfere salımını da önleyecek. 

Kurulacak tesise OMV ve Verbund'ın 5-6'şar milyon euro yatırım yapmaları öngörülüyor. 

HİDROJEN ÜRETİM TESİSİ DE KURULABİLİR

OMV ve Verbund ayrıca elektrolitik bir hidrojen üretim tesisi kurma seçeneklerini değerlendireceklerini de açıkladı. Bu teknoloji, yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektriği kullanarak elektroliz yoluyla sudaki hidrojen ve oksijeni ayırıyor. Bu işlem tarafından üretilen yeşil hidrojen, kimyasal üretim işlemleri için kullanılabiliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler