1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Ayaş İçmece Kaplıca Oteli için iki jeotermal kuyu açılacak

Ayaş İçmece Kaplıca Oteli için iki jeotermal kuyu açılacak

Ayaş İçmece ve Kaplıcaları İşletmesi, Ankara Ayaş’ta bulunan Termal otel tesisinde kullanmak üzere 2 jeotermal sondaj kuyusu açacak. 

Ayaş İçmece Kaplıca Oteli için iki jeotermal kuyu açılacak

Enerji Günlüğü - Ayaş İçmece ve Kaplıcaları İşletmesi, Ankara Ayaş’ta bulunan Termal otel tesisinde kullanmak üzere 2 jeotermal sondaj kuyusu açacak. 

Ayaş İçmece ve Kaplıcaları İşletmesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi A.Ş., Ankara ili, Ayaş ilçesi, İçmeceler mevkinde bulunan 699 numaralı ruhsatlı sahasında jeotermal kaynak aramayı planlıyor. Şirket alanda bulunan tesisinde kullanacağı sıcak su için 500 bin yatırımla iki sondaj kuyusu açacak.

ŞİRKETE AİT 3 JEOTERMAL KUYU KULLANILIR DURUMDA

Şirket, sahada kurmakta olduğu 800 yatak kapasiteli olarak, “İçmece, Kaplıca Termal Otel ve Konaklama Tesisi’nin ihtiyacı olan jeotermal kaynak suyunun temini için mevcut durumda 3 jeotermal kuyu açmış durumda. Kuyulardan temin edilen jeotermal kaynak suyu, tesis içerisinde yer alan içmeceler, banyolar ve termal kaplıca bölümlerinde balneolojik amaçlı olarak kullanılıyor. Ancak bu sular yetersiz kaldığından iki kuyu daha açmayı planlıyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler