1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aydınlatma tesislerinin devrinde süre uzatımı

Aydınlatma tesislerinin devrinde süre uzatımı

Enerji Günlüğü - Konut siteleri, sanayi siteleri, OSB'ler gibi yerlerdeki genel aydınlatma tesislerinin TEDAŞ'a devir işlemleri 2016 yılı sonuna ötelendi. Enerji...

Aydınlatma tesislerinin devrinde süre uzatımı

Enerji Günlüğü - Konut siteleri, sanayi siteleri, OSB'ler gibi yerlerdeki genel aydınlatma tesislerinin TEDAŞ'a devir işlemleri 2016 yılı sonuna ötelendi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 27/7/2013 tarihli ve 28720 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Genel Aydınlatma Yönetmeliğinin geçici 1 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “30/6/2014” ibaresi, “30/6/2016” olarak değiştirdiğini açıkladı.

Buna göre, belediyeler, il özel idareleri, Karayolları, küçük sanayi siteleri, konut kooperatifleri, site yönetimleri, dağıtım lisansı olmayan OSB’ler ve Toplu Konut İdaresi tarafından genel aydınlatma kapsamında tesis edilerek işletmeye alınmış aydınlatma tesisleri; proje, onay ve kabul şartı aranmaksızın mevcut durumun tespiti yapılarak taraflar arasında imzalanacak bir protokolle, mülkiyeti TEDAŞ’a ait olmak üzere, 31/12/2013 tarihine kadar ilgili dağıtım şirketine iz bedelle devredilecekti. 

Yeni Tebliğ'le birlikte, söz konusu tesislerin devri 2016 yılının sonuna ertelenmiş oldu. 

...

Önceki ve Sonraki Haberler