1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Azerbaycan, Rusya’dan petrol ihracatını durduruyor

Azerbaycan, Rusya’dan petrol ihracatını durduruyor

Enerji Günlüğü - Azerbaycan’ın kamu enerji şirketi Socar’ın gelecek yıl Şubat ayından itibaren Rusya üzerinden ham petrol ihracatına son vereceği...

Azerbaycan, Rusya’dan petrol ihracatını durduruyor

Enerji Günlüğü - Azerbaycan’ın kamu enerji şirketi Socar’ın gelecek yıl Şubat ayından itibaren Rusya üzerinden ham petrol ihracatına son vereceği ve bu petrolün büyük bölümünü Bakü-Ceyhan boru hattına ve Azerbaycan iç pazarına yönlendireceği ileri sürüldü. 

“PETROL İHRACATI ŞUBAT AYINDA DURDURULACAK”

Socar’ın pazarlama departmanından bir yetkili, Reuters’a bilgi vererek, “Azerbaycan, Bakü-Novorossiisk boru hattından petrol ihracını Şubat ayında durduracak” dedi.

Yetkili, “Bu yılın sonunda Rusya üzerinden petrol ihracatının 1,8 milyon ton olmasını bekliyoruz. Gelecek yıl 1,5 milyon tonu Bakü-Tiflis-Ceyhan’a yönlendirecek, 300 bin tonu da petrol ürünleri üretimi için içeriye yönelteceğiz” dedi.

BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTINDAN 2014’DE 31,5 MİLYON TON PETROL

Azerbaycan’ın bu yıl Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattından 30 milyon ton petrol ihraç etmeyi öngördüğünü belirten yetkili, 2014′te boru hattından aktarılan petrolün 31,5 milyon tona yükseleceğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler