1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Azerbaycan`dan mega petrol-gaz kompleksi

Azerbaycan`dan mega petrol-gaz kompleksi

Enerji Günlüğü - Azerbaycan, 8.5 milyar dolarlık bir harcamayla, 4 bin 500 hektar alana mega petrol-doğalgaz kompleksi inşa edecek.SOCAR Başkanı Rövnak...

Azerbaycan`dan mega petrol-gaz kompleksi

Enerji Günlüğü - Azerbaycan, 8.5 milyar dolarlık bir harcamayla, 4 bin 500 hektar alana mega petrol-doğalgaz kompleksi inşa edecek.

SOCAR Başkanı Rövnak Abdullayev, Bakü'de düzenlenen toplantıda, ülke içinde ve dışında pek çok yatırımları bulunduğunu hatırlattı. Ülkede yeni bir doğalgaz ve petrol kompleksi kuracaklarını kaydeden Abdullayev, çok sayıda şirketin katılımıyla hayata geçirilecek 8.5 milyar dolarlık bu mega projenin inşasında 15 bin kişinin çalışacağını söyledi. 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla yapılan kompleks, Bakü'nün 60 kilometre güneyinde, Sangaçal Terminali'nin yanında 4 bin 500 hektarlık alana inşa edilecek. Faaliyetlerine 2020-2023 yıllarından itibaren aşamalı olarak başlayacak kompleks, yıllık üretim güçleri 12 milyar metreküp olan doğalgaz imal fabrikası, 8.5-9 milyon tonluk petrol rafinerisi, 1.1 milyon tonluk petrokimya fabrikası ve enerji bloklarından oluşacak.

Kompleksin yapımı için harcanacak paranın yüzde 30'u Azerbaycan Hükümeti, yüzde 70'i ise yerli ve yabancı özel şirketler tarafından karşılanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler