1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. BAE Bereket Nükleer Santrali için lisans başvurusu

BAE Bereket Nükleer Santrali için lisans başvurusu

Enerji Günlüğü - Emirlikler Nükleer Enerji Şirketi yapımına devam ettiği Bereket Nükleer Santrali'nin iki ünitesinin işletimi için lisans başvusu yaptı.Birleşik...

BAE Bereket Nükleer Santrali için lisans başvurusu

Enerji Günlüğü - Emirlikler Nükleer Enerji Şirketi yapımına devam ettiği Bereket Nükleer Santrali'nin iki ünitesinin işletimi için lisans başvusu yaptı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nde kurulu Emirlikler Nükleer Enerji Şirketi bir açıklama yaparak, Abu Dabi'nin batısında yer alan ve halen inşaatı devam eden ilk iki nükleer güç reaktörünün işletim lisansı için Birleşik Arap Emirlikleri hükümetine resmi başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Açıklamada, Bereket 1 ve 2 ünitelerinin 60 yıllık işletim lisansı için BAE Nükleer Regülasyon Federal Otoritesi’ne resmi başvurunun yapıldığı ve bunun da ülkenin nükleer programı için önemli bir adım olduğu belirtildi.

Şirket CEO’su Muhamed El Hamadi, Bereket 1 Ünitesi için izni 2016’da Bereket 2 Ünitesi için izni de 2017’de almayı beklediklerini kaydetti.

Toplam dört üniteden oluşacak olan santralin 2020 yılına kadar hazır olması ve toplam 5 bin 600 MW kapasite ile ülkenin elektrik ihtiyacının % 25'ini karşılaması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler