1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Bakan Taner Yıldız Büyükelçilerle buluşacak

Bakan Taner Yıldız Büyükelçilerle buluşacak

Enerji Günlüğü - Türk büyükelçilerini bir araya getirecek Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiler Konferansı bu yıl 13-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek....

Bakan Taner Yıldız Büyükelçilerle buluşacak

Enerji Günlüğü - Türk büyükelçilerini bir araya getirecek Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiler Konferansı bu yıl 13-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Büyükelçiler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile de bir araya gelecekler.

Sabah Gazetesinden Mehmet Nayır'ın haberine göre Dışişleri Bakanlığı'nın geleneksel Büyükelçiler Konferansı'nın 6'ncısı 13-19 Ocak'ta toplanacak. Dünyanın dört bir yanında görev yapan Türk Büyükelçiler Ankara'daki görüşmelerinin ardından Adana-Mersin'e geçecek. Konferansın Ankara bölümünde büyükelçilere Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay Emrullah İşlerin hitap etmesi beklenirken, büyükelçilerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve diğer bakanlar Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ile bir araya geleceği belirtiliyor.

Büyükelçilere MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da brifing vermesi ve İtalyan Dışişleri Bakanı Emma Bonino'nun hitap etmesi planlanıyor. Büyükelçiler Adana ve Mersin'de kamu diplomasisi faaliyetlerine katılacak. Bakan Yıldız'ın da katılacağı Ankara'daki toplantılarda dünyadaki gelişmelerin masaya yatırılması, diplomatik ufuk turu yapılması hedefleniyor.

DEMOKRASİ, DİPLOMASİ VE EKONOMİ KONUŞULACAK

Türkiye'nin, yurtdışı temsilcilik sayısın son yıllarda 163'ten 221'e, büyükelçilik sayısı ise 94'ten 129'a yükseldi. Böylece Türkiye dünyada en fazla temsil edilen 7. ülke konumuna geldi. Bu geniş yelpazedeki Türk büyükelçileri bir araya getirecek Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiler Konferansı bu yıl 13-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Geçen sene insani diplomasi başlığını taşıyan konferansın bu sene ana temasının "demokrasi, diplomasi ve ekonomi" olması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler