1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bakan Yıldız TANAP için Azerbaycan’a gidiyor

Bakan Yıldız TANAP için Azerbaycan’a gidiyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Trans Anadolu Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) üzerinden Avrupa'ya taşınacak gazı...

Bakan Yıldız TANAP için Azerbaycan’a gidiyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Trans Anadolu Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) üzerinden Avrupa'ya taşınacak gazı çıkaracak olan Şahdeniz Konsorsiyumu ortakları ile görüşmeler yapmak üzere Azerbaycan'a gidiyor.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, 17 Aralık 2013’de Azerbaycan’a gidiyor. Bakan Yıldız'ın ziyaretinin ana konusu, Şahdeniz Projesi ortakları ile görüşme. Şahdeniz Konsorsiyumu, TANAP projesi ile Türkiye'ye ve Avrupa'ya aktarılacak doğalgazı çıkaracak şirketlerden oluşuyor. 

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Yıldız, iki hafta içerisinde Bağdat, Erbil, Doha ve Tiflis'te temaslarda bulunduklarını hatırlatarak, yaptıkları görüşmelerde gerek enerjide gerekse doğalgaz boru hat alakalı çeşitliliğin artırılmasını ele aldıklarını ifade etti. 

Bakan Yıldız, Salı günü Bakü'ye yapacakları ziyaretin gerek Türkiye-Azerbaycan gerekse Avrupa Birliği üyesi ülkeler açısından önemli sonuçları olacağına inandığını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler