1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bakan Yıldız`dan doğalgaza zam sinyali

Bakan Yıldız`dan doğalgaza zam sinyali

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, doğalgaza zam var mı sorusuna verdiği cevapla zam sinyali verdi: "Bugüne kadar çok direndik, hesapları...

Bakan Yıldız`dan doğalgaza zam sinyali

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, doğalgaza zam var mı sorusuna verdiği cevapla zam sinyali verdi: "Bugüne kadar çok direndik, hesapları yine gözden geçireceğiz."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TRT Haber’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yıldız, "Aralık ayına kadar doğalgaza zam var mı?” şeklindeki soruya şu cevabı verdi:

"Biz bunu ayın 30′una kadar değerlendiriyoruz. Parite 1.92′ydi. Şimdi 2.24. Biz dolarla alıp TL ile satan bir ülkeyiz. Şu ana kadar çok direndik. Maliyetlerle ilgili ciddi sıkıntılarımız oluştu. Bütün bunların hesaplarını inceden inceye elden geçireceğiz. Ondan sonra kamuoyu ile paylaşacağız."

UKRAYNA'DAN KAYNAKLANAN KRİZ OLURSA ETKİLENİRİZ

Kış aylarında doğalgazda bir sıkıntı öngörülüp öngörülmediğine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Yıldız şunları söyledi:

"Şu anda bizim öngördüğümüz bir sıkıntı yok. Eğer Rusya’nın Ukrayna’dan kaynaklanan bir krizi olursa Türkiye bundan etkilenir. Çünkü Ukrayna’dan gelen boru hattı üzerinden Türkiye doğalgazın bir kısmını alıyor. Oturup suyun başında ağlayamayız. Suyumuz yok elektrik üretemiyoruz diyemeyiz. Dikkatle takip ediyoruz. Önümüzdeki hafta Rusya’ya gideceğiz görüşmelerimiz olacak. Başka ülkelerin kendi aralarındaki olası krizlerinden Türkiye’nin etkilenmemesini sağlamakla alakalı görüşmelerimiz de olacak. Bizim için son derece önemli."

Önceki ve Sonraki Haberler