1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Balıkesir`e 30 MW`lık Poyraz RES kurulacak

Balıkesir`e 30 MW`lık Poyraz RES kurulacak

Enerji Günlüğü - NM Enerji, Balıkesir'in Susurluk ilçesinde 30 MW'lık Poyraz RES kuracak.MÖN Grup şirketlerinden NM Enerji, Balıkesir'in Susurluk ilçesinde...

Balıkesir`e 30 MW`lık Poyraz RES kurulacak

Enerji Günlüğü - NM Enerji, Balıkesir'in Susurluk ilçesinde 30 MW'lık Poyraz RES kuracak.

MÖN Grup şirketlerinden NM Enerji, Balıkesir'in Susurluk ilçesinde yaklaşık 700 metre rakımda 30 MW kurulu gücünde Poyraz RES inşa edecek.

Faaliyete geçtiğinde 45 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak kapasitede enerji üretmesi hedeflenen ve yıllık 85 bin ton karbondioksit emisyonunun önüne geçmesi beklenen Poyraz RES'in 2016 yılının bahar aylarında üretime geçmesi planlanıyor.

SANTRALİN TÜRBİNLERİNİ SİEMENS SAĞLAYACAK

Siemens ve NM Enerji, 30 MW kurulu güç ve yıllık 120 GWh üretim kapasitesi sağlayacak Poyraz Rüzgâr Enerji Santrali (RES) için anlaşma imzaladı.

Ankara'da 18 Şubat tarihinde gerçekleşen imza törenine Siemens AG Başkan ve CEO'su Joe Kaeser, Siemens A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Hüseyin Gelis ile MÖN Grup-NM Enerji Yönetim Kurulu Eş Başkanları Nihat ve Mehmet Özbağı katıldı.

Poyraz RES'te, 108 metre kanat çapı ve 94 metre kule yüksekliğine sahip 10 adet Siemens SWT-3.2-108 model Direct Drive Türbinleri çalışacak. 'Direct Drive' teknolojisiyle dişli kutusuz türbinlere göre yüzde 50 daha az dönen ekipman sunarak kompakt tasarım ve yüksek verim sağlayan bu türbinler, aynı zamanda birleşim noktası olmayan-monoblok kanat teknolojisi nedeniyle yüksek güvenirlilik sunuyor.

NM Enerji, kurulumun yanı sıra santralin servis ve bakım hizmetleri için de Siemens ile anlaştı. Poyraz RES'in 10 yıllık Servis ve Bakım Hizmetleri Siemens tarafından sağlanacak.

Hidroelektrik ve rüzgâr enerjisi yatırımlarını arttırmayı hedefleyen MÖN Grup-NM Enerji Yönetim Kurulu Eş Başkanı Nihat Özbağı,Siemens'le çalışmaktan duyduğu mutluluğu belirterek, "Bu proje tamamlandığında yıllık 85 bin ton karbondioksit salımını engelleyecek ve 45 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak. " dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler