1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Balkan ülkeleri doğalgaz altyapılarını güçlendiriyor

Balkan ülkeleri doğalgaz altyapılarını güçlendiriyor

Enerji Günlüğü - Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan AB kararı çerçevesinde bölgesel doğalgaz alt yapısı için anlaşmaya vardı.Rusya'dan gelecek gazın...

Balkan ülkeleri doğalgaz altyapılarını güçlendiriyor

Enerji Günlüğü - Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan AB kararı çerçevesinde bölgesel doğalgaz alt yapısı için anlaşmaya vardı.

Rusya'dan gelecek gazın kesilme ihtimali üzerine, Üç Balkan ülkesi Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan enerji bakanları Avrupa Birliği'nin 2011'de aldığı karar çerçevesinde,yeni bir doğalgaz altyapısı anlaşması imzaladı.

Avrupa Birliği'nin 2011'de aldığı karar çerçevesinde, üye ülkelerin 2014'e kadar en az 2 farklı kaynaktan doğalgaz ve elektrik alabilecek yeterliliğe ulaşmış olması gerekliliği şartı koyulmuştu.

Halihazırda Romanya'nın Macaristan ve Moldova ile gaz boru hattı bulunmakla birlikte Romanya ile Bulgaristan arasında doğalgaz boru hattı bulunmuyor.

Romanya kullandığı doğalgazın sadece yüzde 20'lik kısmını Ukrayna üzerinden Rusya'dan ithal ediyor. 2012 yılında kıta sahanlığı içinde bulunan yüksek rezervli doğalgaz ve petrol kaynakları Romanya'yı bölgedeki ana enerji kaynağı ülke yapabilir.

Bulgaristan ise hala Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı’nın gerçekleşmesi gerektiği yönünde görüş bildiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler