1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bandırma Termik projesi sonlandırıldı

Bandırma Termik projesi sonlandırıldı

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bahçepınar Enerji tarafından Balıkesir’de yapılması planlanan 1600 MW'lık Bandırma Termik Santrali...

Bandırma Termik projesi sonlandırıldı

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bahçepınar Enerji tarafından Balıkesir’de yapılması planlanan 1600 MW'lık Bandırma Termik Santrali projesini sonlandırdı.

Bahçepınar Enerji Üretim ve İnşaat A.Ş. tarafından Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 1600 MW'lık kömür yakıtlı Bandırma Termik Santrali, kül düzenli depolama tesisi, derin deniz deşarjı ve iskele kurulması planına Çevre Bakanlığı'ndan durdurma geldi.

Bakanlık Balıkesir Termik Santralına ait ÇED sürecini sonlandırma gerekçesini termik santral projesinin bölge için geçerli çevre düzeni planı hükümlerine uymaması ve ithal kömüre dayalı olması olarak gösterdi.

ÇED sürecinde bulunanBandırma Termik Santralı projesi İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) üyesi olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü Balıkesir-Çanakkale Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planına göre, Mahalli Çevre Kurulu Kararı yoluyla belirlenen sınırlar dışında termik santral planlanamayacağını hatırlattı. Bunun üzerine Bakanlık Balıkesir Termik Santralına ait ÇED sürecini sonlandırdı.

Kararın ardından bir basın açıklaması yapan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, karara sevindiklerini ve sürecin sonlandırılmasında katkısı bulunan CHP Milletvekilleri ile tüm STK ve vatandaşlara teşekkür ettiğini ifade etti.


BALIKESİR'E 1600 MW'LIK TERMİK SANTRAL YAPILACAK

Önceki ve Sonraki Haberler