1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Bangladeş'te LPG piyasası genişliyor

Bangladeş'te LPG piyasası genişliyor

Enerji Günlüğü - Akaryakıt tüketimi hızla artan Bangladeş, LPG altyapı yatırımları yapacak ve ithalata ilişkin ülkede derin deniz liman tesisi...

Bangladeş'te LPG piyasası genişliyor

Enerji Günlüğü - Akaryakıt tüketimi hızla artan Bangladeş, LPG altyapı yatırımları yapacak ve ithalata ilişkin ülkede derin deniz liman tesisi kuracak.

Asya ülkesi Bangladeş'in sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) piyasasında ciddi bir artış yaşanıyor. 2013 yılında 100 bin ton olan ülkenin yıllık LPG tüketimi, geçen yıl 400 bin tona çıkarken, cari yılın sonunda ise söz konusu miktarın 600 bin tona çıkacağı tahmin ediliyor. Diğer yandan, ülkede bulunan sadece tek bir rafinerinin LPG üretimi yetersiz olduğundan LPG ithalatına ilişkin ülkede derin deniz liman tesisi kurulması planıyor.

DOĞAL GAZ REZERVLERİ SEKİZ YILDA TÜKENECEK

Doğal gaz ithal etmeyen Bangladeş'te yurtiçi doğalgaz üretimi ülkenin doğalgaz talebini karşılayamıyor. Bu nedenle LNG ithalatına dönük altyapı oluşturma yatırımları da bir yandan devam ediyor. Bunun yanında, var olan doğalgaz rezervlerinin, mevcut üretim rakamları baz alındığında, yaklaşık sekiz yılda tükeneceği öngörülüyor. 

Hükümet, konut ve ulaştırma sektörlerinde LPG tüketimini teşvik ediyor ve konut ve restoranlara yeni doğalgaz bağlantısı yapmıyor. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler