1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Bank of America petrol fiyatlarında yükseliş bekliyor 

Bank of America petrol fiyatlarında yükseliş bekliyor 

Bank of America Global Research (BofA), Brent petrolü fiyat tahminini 63 dolar/varilden 68 dolar/varil seviyesine çıkardı.

Bank of America petrol fiyatlarında yükseliş bekliyor 

Enerji Günlüğü - Bank of America Global Research (BofA), Brent petrolü fiyat tahminini 63 dolar/varilden 68 dolar/varil seviyesine çıkardı.

Bofa Global Research, son dönemde yaşanan gelişmelere bağlı olarak petrol fiyatlarında yükseliş öngörüyor. Yapılan açıklamada, Brent petrolünün varil fiyatının bu yıl 68 dolarlar seviyesine gelmesinin beklendiği kaydedildi. Banka daha önce bu yıl için Brent petrolü fiyat tahminini 63 dolar/varil olarak açıklamıştı.

FİYAT 2022’DE 100 DOLARA ÇIKABİLİR

Ayrıca Bofa Global Research, 2022 yılı için Brent petrolü fiyat tahminini 15 dolar arttırarak 60 dolar/varilden 75 dolar/varil seviyesine çıkardı. BofA, arzın daraldığı, talebin güçlendiği bir seyrin 2022 yılında daha fazla ön plana çıkması halinde fiyatın 100 dolar/varile kadar çıkabileceği uyarısında da bulundu. BofA raporunda, petrol fiyatlarındaki yükselişin ABD'de kayaç petrolü arzını artırması halinde Brent petrolünde ortalama fiyatın 2023 yılında 65 dolar/varil seviylesine geri gelebileceğini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler