1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Başak Enerji Kayseri`deki GES kapasitesini arttırıyor

Başak Enerji Kayseri`deki GES kapasitesini arttırıyor

Enerji Günlüğü - Başak Enerji Kayseri'de kurmayı planladığıGüneş Enerjisi Santralinin kapasitesini arttırarak 9 MW'a çıkaracak.Başak Enerji Elektrik...

Başak Enerji Kayseri`deki GES kapasitesini arttırıyor

Enerji Günlüğü - Başak Enerji Kayseri'de kurmayı planladığıGüneş Enerjisi Santralinin kapasitesini arttırarak 9 MW'a çıkaracak.

Başak Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Kayseri İli, Tomarza İlçesi, Söğütlü Mahallesi, Fartan Mevkii’nde kurmayı planladığı 3 MW'lık Güneş Enerjisi Santralinin kapasitesine 6 MW'lık ek yaparak 9 MW'a çıkarmayı planlıyor.

6 MW’lık Tesis İçin toplam bedeli 15.045.168 TL olarak hesaplanan projede 105.249,1m2’lik alan içinde faaliyete geçmeden önce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden gerekli izinler alınacak.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Kayseri Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler