1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BAT Türkiye’den enerji yatırımı

BAT Türkiye’den enerji yatırımı

Enerji Günlüğü - British American Tobacco Türkiye, Samsun 19 Mayıs fabrikasının elektrik, ısı ve buhar enerjisi ihtiyacını karşılamak üzere enerji...

BAT Türkiye’den enerji yatırımı

Enerji Günlüğü - British American Tobacco Türkiye, Samsun 19 Mayıs fabrikasının elektrik, ısı ve buhar enerjisi ihtiyacını karşılamak üzere enerji yatırımı yaptı. 

British American Tobacco Türkiye, Samsun 19 Mayıs Fabrikası’nda ihtiyaç duyulan elektrik enerjisi, ısı ve buhar kaynaklarını kendi bünyesinde üretecek. Şirket bu amaçla 15 milyon TL’lik yatırımla trijenerasyon tesisi kurdu. Trijenerasyon tesisinin 4.8 MW’lik elektrik üretim kapasitesi ile fabrikanın enerji ihtiyacının yüzde 85’i karşılanacak, böylece karbon salımı da azalacak. 

BAT Türkiye ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Gökhan Bilgiç, yatırım sayesinde enerji maliyetlerinde yüzde 35 tasarruf sağlanacağını belirtti. Enerji kalitesinde de de yüzde 50’lik bir iyileşme yakaladıklarını anlatan Bilgiç, “Tesisimizde enerjiyi en iyi şekilde dönüştürmenin yanı sıra karbon ayak izimizde yüzde 8 bir düşüş elde edeceğimiz için de ayrıca mutluyuz” diye konuştu. Bilgiç, 15 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçirilen trijenerasyon tesisiyle birlikte British American Tobacco’nun Türkiye’deki toplam yatırım tutarının 9 milyar TL’yi aştığını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler