1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Batı Hattı`ndan Rus doğalgazı girişine kısıtlama

Batı Hattı`ndan Rus doğalgazı girişine kısıtlama

Enerji Günlüğü - Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz taşınan Trans Balkan Hattı'nda 1-18 Ekim tarihleri arasındaki teknik çalışmalar nedeniyle günlük gaz...

Batı Hattı`ndan Rus doğalgazı girişine kısıtlama

Enerji Günlüğü - Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz taşınan Trans Balkan Hattı'nda 1-18 Ekim tarihleri arasındaki teknik çalışmalar nedeniyle günlük gaz girişi 25 milyon m3'e inecek. 

BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'ye Ukrayna, Romanya, Bulgaristan üzerinden Rus doğalgazı taşıyan Balkan Transit Doğal Gaz Boru Hattı üzerinde iki noktada önümüzdeki günlerde bakım-onarım ve test çalışmaları yapılacak.

BAKIM, ONARIM VE TESTLER 19 GÜN SÜRECEK

Çalışmalar, hattın Bulgaristan kısımlarında ve CS-Stranca Kompresör İstasyonunda 01-18 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

GÜNLÜK GAZ MİKTARI 25 MİLYON M3'E DÜŞECEK

Bakım-onarım ve test çalışmaları boyunca Türkiye'ye yapılan doğalgaz sevkiyatı sınırlı miktarda devam edecek. Malkoçlar Giriş Noktasından Türkiye'ye teslim edilecek toplam doğal gaz miktarı ise maksimum 25 milyon Nm3/gün kadar olacak.

ŞİRKETLERDEN KONFİRMASYON İSTENİYOR

BOTAŞ'ın açıklamasında, "Bu doğrultuda, Malkoçlar Giriş noktasını ve ilgili Transfer noktalarını kullanan Taşıtan şirketlerin TMB programlarında, satıcı Gazpromexport firması tarafından anılan gaz günleri için konfirme edilecek kısıtlı doğalgaz miktarının dikkate alınması ve konfirmasyon belgelerinin de [email protected] adresine gönderilmesi gerekmektedir" denildi.  

Önceki ve Sonraki Haberler