1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. BATIÇİM’den Türkiye’nin en çevreci çimentosu

BATIÇİM’den Türkiye’nin en çevreci çimentosu

BATIÇİM, Türkiye’nin ilk düşük karbon salınımlı çimentosunu üretmeyi başardı.

BATIÇİM’den Türkiye’nin en çevreci çimentosu

Enerji Günlüğü - BATIÇİM, Türkiye’nin ilk akredite TS EN 197-5 sertifikalı düşük karbon salınımlı CEM II/C çimentosu üretimini gerçekleştirdi. 

BATIÇİM Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş. (BATIÇİM) 2022’ye hızlı başladı. Şirket, ar-ge ve inovasyon faaliyetleriyle Türkiye’nin ilk sertifikalı düşük karbon salınımlı çimentosu üretimine imza attı. Türkiye ekonomisinde yeni bir dönüm noktasına BATIÇİM imzası atan şirketin TS EN 197-5 çimento standardına uygun olarak CEM II/C “Portland Kompoze Çimento” adıyla ürettiği çimentosuna Türk Akreditasyon Kurumu akreditasyonu ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilendirilmesi dâhilinde Türkiye’de ilk kez Kalite ve Çevre Kurulu tarafından “G Uygunluk Belgesi” verildi. Bu sertifikalandırma ile Yapı Malzemeleri Yönetmeliği’ne uygun olarak düşük karbon salınımlı, daha çevreci çimentonun piyasada güvenli bir şekilde kullanılmasına imkân sağlandı.

İzmir ve Söke’de yer alan 2 çimento fabrikası, 16 hazır beton tesisi, hidroelektrik santrali ve Aliağa’daki liman işletmesinin sahibi şirket, düşük karbon salınımlı çimento üzerine çalışmalar yapıyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler