1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Batman`a 13.6 MW`lık Güneşlik HES kurulacak

Batman`a 13.6 MW`lık Güneşlik HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Sason Elektrik, Batman'da Sason çayı üzerinde 13.6 MW'lık Güneşlik Hidroelektrik santrali kurmayı planlıyor.Sason Elektrik Üretim Tic....

Batman`a 13.6 MW`lık Güneşlik HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Sason Elektrik, Batman'da Sason çayı üzerinde 13.6 MW'lık Güneşlik Hidroelektrik santrali kurmayı planlıyor.

Sason Elektrik Üretim Tic. ve San. Ltd. Şti. tarafından Batman İli, Sason İlçesi, Sason Çayı üzerinde, ErdemliYocadüzü Mahalleleri - Cevizli Köyü Mevkii’nde 13.68 MW'lık Güneşlik Hidroelektrik santrali ve hidro elektrik santral ünitelerinin inşaası için gerekli kırma-eleme ve hazır beton tesisi kurulması planlanııyor.

68 340 453 TL bedelli proje ile yılda 40.12 GWh elektrik üretilmesi ve üretilen elektriğin33.00 kV gerilime yükseltilerek yaklasık 15 km uzunluğundaki 4 x 477 MCM enerji nakil hattıyla Batman HES trafo merkezine bağlanmak suretiyle enterkonnekte sisteme aktarılması planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Batman Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler