Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaşanan krizlerin çözümünde yenilenebilir enerjinin kilit bir rol oynadığını belirterek, “Karbon emisyonlarını azaltmak ve enerji arz güvenliğini artırmak için, depolama sistemleriyle de desteklenmiş yenilenebilir enerji, asıl kahramanımız olacak” dedi.
Antalya Diplomasi Forumu’nda düzenlenen "Küresel Enerji Haritasının Yeniden Çizilmesi: Güvenlik ve Belirsizlik" başlıklı panelde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hürmüz Boğazı’nda yaşanan krizin Türkiye’ye etkilerini değerlendirdi. Krizin Türkiye’yi derinden etkilediğini belirten Bayraktar, bununla birlikte geçmiş dönemde yaşanan krizlerin Türkiye'yi çok dirençli hale getirdiğini kaydetti. Son yıllarda tedarik zincirinde birtakım belirsizliklerin yanı sıra çeşitli savaş ve çatışmalar yaşandığına dikkat çeken Bakan Bayraktar, “Bunların hepsi aslında Türkiye'yi çok dirençli hale getirdi çünkü bizler krizle mücadele etmeye oldukça alışkınız. Türkiye'de geliştirmiş olduğumuz politikalar, ortaya koymuş olduğumuz vizyon bizleri, bu tür krizlerle mücadele etmek konusunda gerçekten çok daha dirençli hale getirdi.” dedi.
“YENİLENEBİLİR ENERJİ ASIL KAHRAMANIMIZ OLACAK”
Her gün karşılaşılan sınamaların çözümünde yenilenebilir enerjinin kilit bir rol oynadığına dikkat çeken Bakan Bayraktar, “Karbon emisyonlarını azaltmak ve enerji arz güvenliğini artırmak için, depolama sistemleriyle de desteklenmiş yenilenebilir enerji, asıl kahramanımız olacak ve biz de bu doğrultuda var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
"ENERJİ PLANLARIMIZI GÜNCELLİYORUZ”
“Şu anda Türkiye olarak enerji planlarımızı güncelliyoruz” diyen Bayraktar, muhtemelen bu yıl içinde 2035 ve belki de 2040 yılları için çok daha iddialı hedefleri kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.
Bayraktar, “2024-2030 yıllarını kapsayan Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planımızı açıkladık. Bu kapsamda kamu ve özel sektör olarak enerji verimliliği alanına büyük bir yatırım yapacağız. Binalardan tarıma, ulaşımdan sanayiye kadar ekonomimizin her alanında enerji verimliliği açısından çok büyük bir potansiyel barındırıyoruz” diye konuştu.



