1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Beratpet Afyon’da atıktan yakıt üretecek

Beratpet Afyon’da atıktan yakıt üretecek

Enerji Günlüğü - Beratpet Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde bulunan plastik geri kazanım alanında tehlikeli atıkları geri dönüştürecek ve atıktan...

Beratpet Afyon’da atıktan yakıt üretecek

Enerji Günlüğü - Beratpet Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde bulunan plastik geri kazanım alanında tehlikeli atıkları geri dönüştürecek ve atıktan yakıt üretecek. 

Beratpet Geri Dönüşebilen Maddeler Temizlik Nakliyat İmalat Sanayi ve Tic. A.Ş. Afyonkarahisar İli, Sinanpaşa İlçesi, Akpınar Mahallesi Piren Mevkiinde endüstri tesislerinde, gündelik yaşam içinde ve özel tesislerden oluşan tehlikeli atıkların geri kazanılması ve ATY (Atıktan türetilmiş Yakıt) faaliyetleri yürütecek.

İşletme alanı içinde halen petlerin ve plastiklerin geri kazanımı yapılıyor. İşletme lisanslı firmalarda plastik türevi ve her türlü peti ve plastiği alarak yıkama vb. işlemlerden geçirerek granüle dönüştürmekte ve geri kazanım sürecini tamamlamakta. Tesisin “Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma, Tehlikesiz Atık Geri Kazanımı, Ambalaj Atığı Geri Kazanım” lisansı ve Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma belgesi bulunuyor. 

3 milyon lira bedelli proje kapsamında Tehlikeli Atık Geri Kazanımı ve ATY kapsamında değerlendirilmeyen tehlikeli atıklar tesise kabul edilmeyecek. Tesise tehlikeli atıklar kırılmış (parçalanmış) yada preslenmiş olarak kabul edilecek. Tesise kabul edilecek presli tehlikeli atıklar kırılacak, yıkama havuzunda yıkanacak, havalandırılarak kurutulacak. Yıkama işleminden sonra tehlikesiz nitelik kazanan kırılmış ürünün sevki gerçekleştirilecek. ATY ünitesinde sanayi kuruluşlarının faaliyetleri sonucu çıkan geri kazanımı mümkün olan ve olmayan, doğaya bırakıldığında çevre ve insan sağlığına zarar verebilecek, kalorifik değeri olan tüm atıklar hammadde olarak kullanılacak. Atıktan Türetilmiş Yakıt üretiminde kullanılacak atıklar Ege, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerindeki sanayi kuruluşlarından temin edilecek.

‘Atıktan Türetilmiş Yakıt’ faaliyeti gösterecek olan ünitenin hammadde işleme kapasitesi saatte 25 ton ve hammadde ihtiyacı da 1 vardiya için yılda 60.000 ton, üç vardiya için180.000 ton olarak planlanıyor. Tesiste Tehlikeli atık geri kazanımı kapsamında yıllık 18.000,00 ton tehlikeli atık geri kazanılacak.

Enerji Günlüğü

 
Önceki ve Sonraki Haberler