1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Bereket Enerji'ye Kemer ve Adıgüzel HES için üretim lisansı

Bereket Enerji'ye Kemer ve Adıgüzel HES için üretim lisansı

Enerji Günlüğü – EPDK, Bereket Enerji'ye toplam 110 MW'lık Kemer ve Adıgüzel hidroelektrik santralleri için 49'ar yıllık elektrik üretim lisansı verdi. Enerji...

Bereket Enerji'ye Kemer ve Adıgüzel HES için üretim lisansı

Enerji Günlüğü – EPDK, Bereket Enerji'ye toplam 110 MW'lık Kemer ve Adıgüzel hidroelektrik santralleri için 49'ar yıllık elektrik üretim lisansı verdi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Bereket Enerji bağlı ortağı olan Düzce Aksu Elektrik Üretim A.Ş.'ye Aydın'da bulunan Kemer Barajı ve HES ve Denizli'de bulunan Adıgüzel Barajı ve HES için elektrik üretim lisansı verdi. 

Üretim lisansları 5 Mayıs 2017 tarihinde yürürlüğe girecek ve 49 yıl süreli olacak. 

SANTRALLER 69 BİN KONUTUN ELEKTRİĞİNİ KARŞILAYACAK

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santralleriyle bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi için açılan ihaleyi 2016 yılında 324 milyon 100 bin lira ile en yüksek teklifi veren Bereket Enerji Üretim A.Ş. kazanmıştı. Toplam 110 MW kurula güce sahip 2 santralin, 69 bin konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi kapasitesine sahip.

ADIGÜZEL VE KEMER HES BEREKET ENERJİ'YE DEVREDİLDİ

Önceki ve Sonraki Haberler