1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Berkshire Hathaway, Oxy hisselerini arttırıyor

Berkshire Hathaway, Oxy hisselerini arttırıyor

Amerikalı iş adamı Warren Buffet'ın şirketi Berkshire Hathaway, Teksas Merkezli petrol şirketi Occidental Petroleum şirketindeki payını %24,4'e yükseltti.

Berkshire Hathaway, Oxy hisselerini arttırıyor

Enerji Günlüğü - ABD’li petrol şirketi Berkshire Hathaway, Occidental Petroleum hisselerini artırarak petrol şirketindeki payını %24,4'e yükseltti. 

Amerikalı iş adamı Warren Buffet'ın CEO'luğunu yaptığı petrol şirketi Berkshire Hathaway, Teksas Merkezli petrol şirketi Occidental Petroleum (OXY) hisselerini arttırmaya devam ediyor. Berkshire, OXY’deki payını en son %24,4'e yükselttiğini açıkladı. 

Şirketin ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’na (SEC) sunduğu belgelere göre, Berkshire 16-18 Mayıs aralığında 3,4 milyona yakın Occidental hissesi için 200 milyon dolar ödedi. Böylece Berkshire, şu anda %24,4’lük bir pozisyona eşit olan 217,3 milyon Occidental hissesini elinde bulunduruyor. 

Geçtiğimiz Ağustos ayında Federal Enerji Düzenleme Komisyonu (FERC) Berkshire’a OXY’nin tedavüldeki hisselerinin %50'sine kadarını satın alma onayı vermişti. O tarihten bu yana Buffett, Occidental'daki hisselerini istikrarlı bir şekilde arttırdı. 

Occidental Petroleum, Chevron (portföyün %9,8'i) ile birlikte Buffett'ın son yıllarda enerji sektörüne yaptığı en büyük yatırımlardan biri.

 

Önceki ve Sonraki Haberler