1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Beta`nın transformatör üretimine devlet desteği

Beta`nın transformatör üretimine devlet desteği

Enerji Günlüğü - Beta Transformatör Elektromekanik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin güç ve dağıtım transformatörleri fabrikasındaki tevsi yatırımına...

Beta`nın transformatör üretimine devlet desteği

Enerji Günlüğü - Beta Transformatör Elektromekanik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin güç ve dağıtım transformatörleri fabrikasındaki tevsi yatırımına teşvik verildi. 

Adana merkezli Beta Transformatör Elektromekatin Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki güç ve dağıtım transformatörleri ve transformatörlerin kazanları üretimi gerçekleştirdiği tesislerinde tevsi yatırımı yapıyor.

7 miyon 850 bin liralık yatırımla, söz konusu tesislerde yılda 3120 adet 10-500 KVA'lık güç ve dağıtım transformatörü, 1980 adet 630-25 bin KVA güç ve dağıtım transformatörü ile yılda 3600 adet transformatör kazanı üretilecek.

Söz konusu yatırım, teşvik belgesine bağlandı. Bu çerçevede 5 yıl sigorta primi işveren hissesi desteğinden yararlanacak yatırım yüzde 60 oranında ergi indirimine tabi olacak. Beta şirketi, KDV istisnasından da yararlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler