1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Beyrer: AB kaya gazı aramalarına daha az duygusal yaklaşmalı

Beyrer: AB kaya gazı aramalarına daha az duygusal yaklaşmalı

Enerji Günlüğü - BusinessEurope Genel Sekreteri Markus Beyrer, Avrupa Birliğinin kaya gazı aramalarına daha az duygusal yaklaşması gerektiğini söyledi.Ukrayna...

Beyrer: AB kaya gazı aramalarına daha az duygusal yaklaşmalı

Enerji Günlüğü - BusinessEurope Genel Sekreteri Markus Beyrer, Avrupa Birliğinin kaya gazı aramalarına daha az duygusal yaklaşması gerektiğini söyledi.

Ukrayna krizinin akabinde, AB işverenler örgütü olan BusinessEurope Genel Sekreteri Markus Beyrer, "Euractiv" haber portalına verdiği röportajda, Avrupa Birliği'nin Rusya gazına bağımlılığını azaltması gerektiğini ve bu bağlamda kaya gazı aramalarına daha az duygusal yaklaşması gerektiğini ifade etti.

Markus Meyrer, AB’nin iklim değişikliğinin yanında enerji arz güvenliği ile ekonomisinin rekabet gücünü de dengelemesi gerektiğini ifade etti. Enerji verimliliği ile yenilenebilir enerji kaynaklarının söz konusu dengenin sağlanmasında önemli olsa da bunların tek başına yeterli olmayacağını vurguglayan Meyrer, kaya gazı da dahil yerli enerji kaynaklarının kullanılması noktasında tüm olasılıkları duygusallıktan uzak bir biçimde değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.  

Beyrer ayrıca, konvansiyonel olmayan enerji kaynaklarına dogmatik bir biçimde karşı durmayı gerekçelendirecek bilimsel bulguların mevcut olmadığını belirterek, kaya gazı ile ilgili dile getirilen karşıt argümanların %90’ının gerçeklikten çok uzak olduğunu ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler