Enerji Günlüğü - Beyres Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş., Balıkesir’de kuracağı depolamalı rüzgar enerji santralinde kapasite arttırmadan türbin sayısını arttıracak. Şirket tarafından Balıkesir ili, Burhaniye ilçesi, Karadere Mahallesi ile Havran ilçesi, Çakırdere ve Karalar Mahalleleri mevkiinde 8 rüzgar türbini ile kurulması planlanan Şabla Rüzgar Enerji Santrali’ne bir türbin daha ilave edilmesi planlanıyor.
Yaklaşık 79 milyon TL değerindeki proje kapsamında santralin kapasitesi değişmeden 40 MW olarak kalacak. Projede ayrıca 40 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak.
47 BİN KİŞİNİN ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANACAK
Santralin devreye girmesiyle birlikte 160.000.000 kWh/yıl elektrik enerjisi elde edilmesi hedefleniyor. Bu da 47 binden fazla kişinin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek.
Enerji Günlüğü





