1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Biden’dan ABD’nin temiz enerjiye geçiş planı önerisi

Biden’dan ABD’nin temiz enerjiye geçiş planı önerisi

ABD'de Demokrat Parti Başkan Adayı Joe Biden, temiz enerjiye geçiş için 4 yıl içerisinde 2 trilyon dolarlık bir yatırım planı önerisinde bulundu.

Biden’dan ABD’nin temiz enerjiye geçiş planı önerisi

Enerji Günlüğü - ABD'de Demokrat Parti Başkan Adayı Joe Biden, temiz enerjiye geçiş için 4 yıl içerisinde 2 trilyon dolarlık bir yatırım planı önerisinde bulundu.

ABD’de Demokrat Parti başkan adayı Joe Biden, ulaşım ve inşaat gibi sektörlerde temiz enerji kullanımı ve altyapının yeniden inşası için dört yıllık süreçte değeri 2 trilyon dolara ulaşacak bir yatırım planı açıkladı. 

Biden yaptığı konuşmada bu yatırımların hem ABD ekonomisinin uzun vadedeki sağlığı hem de Amerikan halkının fiziksel sağlığı ve güvenliği için yapılabilecek en önemli yatırımlar olduğunu belirtti.

2050’YE KADAR SIFIR KARBON SALIMI HEDEFİNİ AMAÇLIYOR

Biden'ın geçtiğimiz hafta açıkladığı "Build Back Better" adlı ekonomi politikası çerçevesindeki ikinci ayak olan bu plan, ABD'yi 2050'ye kadar sıfır karbon salımı hedeflerine ulaştırmayı amaçlıyor. Planını gerçekleştirilmesiyle 2035 yılına kadar elektrik sektöründe sıfır karbon emisyonu hedefinin gerçekleşmesi de amaçlanıyor. 

Bunun yanında enerji verimliliğini artırmak için dört yıl içinde 4 milyon binanın iyileştirilmesi ve 2 milyon evin mantolanmasını içeren plan, büyük şehirleri toplu taşımaya kaydırmayı ve Amerika'nın çökmekte olan altyapısını yeniden inşa ederek milyonlarca istihdam yaratmayı hedefliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler