1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bildirim denetim işlemleri Strateji Geliştirme Dairesi’nce yapılacak

Bildirim denetim işlemleri Strateji Geliştirme Dairesi’nce yapılacak

EPDK zamanında yapılmayan veya hatalı yapılan bildirimlerle ilgili işlemler için Strateji Geliştirme Dairesi’ni yetkilendiren değişiklikler yaptı. 

Bildirim denetim işlemleri Strateji Geliştirme Dairesi’nce yapılacak

Enerji Günlüğü - EPDK zamanında yapılmayan veya hatalı yapılan bildirimlerle ilgili işlemler için Strateji Geliştirme Dairesi’ni yetkilendiren değişiklikler yaptı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 5313-5 sayılı Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Kararı ile bildirimlerini süresi içinde yapmayan veya hatalı bildirim yapanların denetlenmesiyle ilgili yetkilendirmelerde değişiklikler yaptı. 

Buna göre süresi içinde yapılmamış bildirimler ile hatalı bildirimlere dair denetim süreçleri; bildirim yükümlülük tablosunda yazılı ve/veya oluşuma bağlı olarak yapılacağı belirtilen bildirimlere ilişkin, bildirimin muhatabı olan birim tarafından başlatılacak; diğer tüm yapılmamış bildirimlerle ilgili işlemler Strateji Geliştirme Dairesi tarafından gerçekleştirilecek. 

YAPILMAYAN BİLDİRİMLER İÇİN STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ DEVREDE

Belirlenen süreler içinde bildirimini yapmayan veya hatalı bildirim yapanlar hakkında takvim yılı esas alınarak yapılmayan bildirim süreçlerine ilişkin denetim süreçleri bildirim yükümlülük tablosunda yazılı ve/veya oluşuma bağlı olarak yapılacağı belirtilen bildirimler ve elektrik piyasası ilerleme raporlarına ilişkin, bildirimin muhatabı olan birim tarafından; diğer tüm yapılmamış bildirimlerle ilgili işlemler ise yine Strateji Geliştirme Dairesi tarafından gerçekleştirilecek. 

Hatalı bildirim yapanlar hakkında takvim yılı esas alınarak Bildirim Yükümlülük Tablolarında bildirimin muhatabı olarak belirlenen Kurum hizmet birimi tarafından işlem tesis edilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler