1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Bioden’e ait Başmakçı 2 BES’in lisansına tadil

Bioden’e ait Başmakçı 2 BES’in lisansına tadil

Bioden Enerji’ye ait Başmakçı-2 BES üretim lisansı sonlandırıldı ve Bioden Enerji’ye ait Başmakçı BES üretim lisansı ile birleştirilerek tadil edildi.

Bioden’e ait Başmakçı 2 BES’in lisansına tadil

Enerji Günlüğü - Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesinde Bioden Enerji AŞ’ye ait Başmakçı 2 BES’in üretim lisansı tadil edildi.

Başmakçı BES üretim lisansına sahip Bioden Enerji ile Başmakçı-2 BES üretim lisansına sahip İlis Enerji’nin 2022’de Bioden Enerji altında birleştirilmesi sonrasında Bioden Enerji tüzel kişiliği altında görünen (hibrit kapsasite hariç) 4 MW kapasitedeki 2 ayrı lisans, Başmakçı BES üretim lisansı altında birleştirilerek, tek bir lisansa dönüştürüldü.
 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Bioden Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait Başmakçı Biyokütle Enerji Santrali (BES) 2 için 15 Aralık 2022 tarihli ve EÜ/11445-2/05323 numaralı üretim lisansını, 14 Mart 2024 tarihi itibarıyla sona erdirdi. 

Afyonkarahisar ilinin Başmakçı ilçesinde kurulu bulunan proje, 4MWe’lık işletme kapasitesiyle faaliyette. Tesisin 3,9988MWm’lık yardımcı kaynak güneş enerjisi santrali projesi de bulunuyor. Bioden Enerji’ye ait Başmakçı-2 BES üretim lisansı sonlandırılarak yine Bioden Enerji’ye ait Başmakçı BES üretim lisansı tadil edildi.

Bioden Enerji tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Başmakçı BES üretim lisansına sahip Bioden Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ ile Başmakçı-2 BES üretim lisansına sahip İlis Enerji Üretim Pazarlama İthalat ve İhracat AŞ’nin 2022 yılı Ekim ayında, tüm aktif ve pasifleri ile Bioden Enerji altında birleştirilmesi sonrasında Bioden Enerji tüzel kişiliği altında görünen (hibrit kapsasite hariç) 4 MW kapasitedeki 2 ayrı lisansın, bu kez Başmakçı BES üretim lisansı altında birleştirilerek, toplamda (hibrit kapasite dahil) 8 MW kurulu kapasitede tek bir lisansa dönüştürülmesi ile ilgili bir tadil işlemi gerçekleştirildi" denildi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler