1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Birol: 2019'da ABD kayaç petrolüne özel dikkat göstereceğiz

Birol: 2019'da ABD kayaç petrolüne özel dikkat göstereceğiz

Enerji Günlüğü - IEA Başkanı Fatih Birol, bu yıl petrol piyasalarında ABD kayaç petrolüne özel dikkat göstereceklerini kaydetti.Davos'taki Dünya...

Birol: 2019'da ABD kayaç petrolüne özel dikkat göstereceğiz

Enerji Günlüğü - IEA Başkanı Fatih Birol, bu yıl petrol piyasalarında ABD kayaç petrolüne özel dikkat göstereceklerini kaydetti.

Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) enerji piyasaları üzerine de açıklamalarda bulunan Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, bu yılki değerlendirmelerin odağında enerji olmasını beklediğini kaydetti. Jeopolitikten küresel ekonominin durumuna, petrol ve gaz piyasalarından yenilenebilir enerjilere, CCUS, hidrojen ve iklim değişikliğine ve daha fazla enerji konusunun siyasi ve iş liderleri tarafından tartışılacağını ifade eden Birol, petrol piyasalarına ilişkin “2019’da ABD kayaç petrolüne özel dikkat göstereceğiz” dedi.

CNBC'ye konuşan Birol, ABD’deki kaya gazı devriminin uzun yıllar boyunca ABD petrol, gaz ve enerji piyasasında büyük etkileri olacağını belirterek, bu üretim artışının petrol fiyatları üzerinde bir baskı oluşturacağını söyledi. Birol, büyük bir jeopolitik olay olmadığı sürece varil başı ham petrol fiyatının 90 dolara yükselmesinin pek olası olmadığını belirtti.

ÇİN’DEKİ EKONOMİK YAVAŞLAMANIN ETKİSİ HİSSEDİLECEK

WEF’te konuşulacak konulardan birinin de global ekonomik yavaşlamanın enerji piyasalarına etkisinin ne olacağı konusu olduğunu belirten Birol, son bir kaç yıldır global ekonomik büyümenin üçte birini oluşturan Çin’e dikkat çekti.   Çin’in ekonomik büyümesindeki yavaşlamaya değinen Birol, bu durumun dünya petrol talebinde zayıflamaya yol açabileceğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler