1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Birol: Enerji verimliliğinde devasa fırsatlar var

Birol: Enerji verimliliğinde devasa fırsatlar var

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörü Fatih Birol, enerji kullanımının yalnızca yüzde 30'unun verimlilik standartlarına...

Birol: Enerji verimliliğinde devasa fırsatlar var

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörü Fatih Birol, enerji kullanımının yalnızca yüzde 30'unun verimlilik standartlarına tabi olduğunu belirterek, bu alanda büyük bir potansiyel olduğunu kaydetti.

Dün Paris'te gerçekleştirilen İkinci  Global Enerji Verimliliği Konferansı hükümet ve endüstri liderlerini bir araya getirdi. Konferansın açılışında konuşan Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörü Fatih Birol, " Analizlerimiz, enerji kullanımının yalnızca % 30'unun verimlilik standartlarına tabi olduğunu gösterdi. Bu, değerlendirilmesi gereken devasa bir alan olduğu anlamına geliyor." dedi.

Birol ayrıca IEA'nın global verimlilik politikalarını değerlendirme ve haritalandırmada yeni bir araç inşa ettiğini de belirterek, Enerji Verimliliği için Global Değişim Hub'ının, politika yapıcılarının, hangi sektöre özgü politikaların dünyaya uygulanmakta olduğunu, hangi etkiyle karşılaştığını ve tasarım ve uygulama hakkında ne gibi dersler çıkarıldığını öğrenmeleri için eşsiz bir kaynak görevi göreceğini kaydetti. 

Konferansta Arjantin, İrlanda, Fas ve Birleşik Arap Emirlikleri enerji bakanları ülkelerinin enerji verimliliği ile ilgili çıkardığı derler ve bu konuda katettikleri gelişmeler ile ilgili bilgileri paylaştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler