1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Bodrum`da 33 MW`lık RES kurulacak

Bodrum`da 33 MW`lık RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Turizm beldesi Muğla Bodrum'a Yıldız Enerjitarafından 33 MW'lık Rüzgar Enerjisi Santrali kurulacak.Yıldız Enerji Elektrik Üretim A.Ş....

Bodrum`da 33 MW`lık RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Turizm beldesi Muğla Bodrum'a Yıldız Enerjitarafından 33 MW'lık Rüzgar Enerjisi Santrali kurulacak.

Yıldız Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Muğla İli, Bodrum İlçesi, Güvercinlik Mahallesi, İzin Tepe, Moralıncı Tepe, Sivri Tepe, Ardıç Tepe, Yılanlı Tepe, Küçüktırman Tepe, Düz Tepe, Denizgören Tepe Ve Kocasarnıç Tepe Mevkiilerinde,13 adet türbin toplam 33 MW elektrik üretimi sağlayan rüzgar enerji santrali kurulması planlanıyor.

Yatırım bedeli 99.000.000 TL olarak belirlenen proje kapsamında üretilecek enerjinin şalt merkezine ordan da TEİAŞ tarafından belirlenecek bir Trafo Merkezine bağlanarak Ulusal Elektrik Sistemine bağlanması planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Şirket, daha önce “ÇED Gerekli Değildir” kararı verilen proje için beş yıl içinde mücbir sebep olmaksızın yatırıma başlamadığı için bu kararın geçersiz sayılması üzerine yeniden başvuru yaptı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Muğla Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler