1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Bolu Mudurnu’da jeotermal kaynak aranacak

Bolu Mudurnu’da jeotermal kaynak aranacak

Sarot Turizm, termal amaçlı kullanmak amacıyla Bolu Mudurnu’da 4 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Bolu Mudurnu’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Sarot Turizm, termal amaçlı kullanmak amacıyla Bolu Mudurnu’da 4 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

İflas Hal. Sarot Turizm Otelcilik Gayrimenkul Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Bolu İli, Mudurnu İlçesi, Fındıcak-Gürçam mahallesi ve civarını içerisine yaklaşık 4800 hektar alana sahip İR-2015/02 numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatında 4 adet jeotermal kaynak arama ve kullanma faaliyeti planlanıyor.

 AR-020 numaralı arama ruhsatında ilk plan da açılmış olunan Termal su alma amacına yönelik sondaj faaliyetlerinde ısı ve debi olarak elde edilen akışkanın tesis alanında planlamaları başlayacak projelere ihtiyaca cevap veremeyeceği anlaşıldı. 600 bin lira bedelli proje kapsamında açılacak olan ilave kuyular, termal amaçlı kullanılacak olup, herhangi bir ısıl güç ve elektriksel güç elde etme amaçlı kullanılmayacak.

Jeotermal kaynağa ulaşılması ile birlikte kaynak özellikleri( sıcaklık, basınç, debi ve jeokimyasal özellikleri vb.) belirlendikten sonra kaynağın balneolojik amaçlı kullanımına karar verilecektir. 

ŞATO tipi mimarisiyle tartışmalara konu olan Mudurnu'daki Burj Al Babas projesini yapan ancak iflasına karar verilen Sarot Turizm Otelcilik Gayrimenkul Taahhüt San ve Tic A.Ş’nin alacaklıları şirketin ticari faaliyetlerinin devamına ve 'iflas idaresini' iflas müdürlüğü yetkililerinin de yürütmesine karar vermişti.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler