1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bosphorus Gaz, Kazak gazı ithalatına başlıyor

Bosphorus Gaz, Kazak gazı ithalatına başlıyor

Enerji Günlüğü - EPDK, Rus doğalgaz devi Gazprom'un Türkiye'deki iştiraki Bosphorus Gaz şirketine, Kazakistan'dan doğalgaz ithalatı için lisans verdi.EPDK,...

Bosphorus Gaz, Kazak gazı ithalatına başlıyor

Enerji Günlüğü - EPDK, Rus doğalgaz devi Gazprom'un Türkiye'deki iştiraki Bosphorus Gaz şirketine, Kazakistan'dan doğalgaz ithalatı için lisans verdi.

EPDK, Kazakistan’dan 10 yıl süreyle yıllık 750 milyon metreküp doğalgaz ithal etmek için yeniden başvuran Gazprom'un Türkiye'de doğalgaz ithalatı yapan iştiraki Bosphorus Gaz'ın talebini kabul etti.

Bosphorus Gaz daha önce de aynı şartlarla Kazakistan’dan gaz getirmek için lisans başvurusu yapmış, BOTAŞ’ın olumsuz görüş bildirmesinin ardından bu talep uygun bulunmamıştı.

SERT GEÇEN KIŞ GAZ İHTİYACINI ARTTIRDI

Türkiye özellikle kış aylarında evsel tüketimin artması nedeniyle artan gaz ihtiyacını karşılamak amacıyla LNG ithalatına ağırlık veriyor. Bu çerçevede, doğalgaz ithal edilen ülke sayısı artırılmaya çalışılıyor.

Geçen yıl kışın hafif geçmesi nedeniyle doğalgaz talebinin karşılanmasında herhangi bir sorun yaşanmamıştı. Ancak bu yıl kış aylarının sert geçebileceği beklentisiyle Türkiye geçtiğimiz günlerde Katar’dan beş kargo LNG sipariş etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler