1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BOTAŞ davet ve pazarlık usulüyle ihale yapabilecek

BOTAŞ davet ve pazarlık usulüyle ihale yapabilecek

BOTAŞ, devletin menfaati veya güvenliği gerektirdiğinde mal ve hizmet alımları için istekli davet etmek suretiyle pazarlık usulüyle ihale yapabilecek.

BOTAŞ davet ve pazarlık usulüyle ihale yapabilecek

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, devletin menfaati veya güvenliği gerektirdiğinde mal ve hizmet alımları için istekli davet etmek suretiyle pazarlık usulüyle ihale yapabilecek.

Boru Hatlarıyla Petrol taşıma AŞ (BOTAŞ) Tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 3. Maddesi’nin (b) Bendi Kapsamında Yapılacak İhalelere İlişkin Usul ve Esaslar, 2536 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yürürlük kazandı. 

Buna göre BOTAŞ, güvenlikle ilişkili olduğuna veya gizlilik içinde yürütülmesi gerektiğine Cumhurbaşkanı veya ilgili bakanlık tarafından karar verilen veya mevzuatı uyarınca sözleşmenin yürütülmesi sırasında özel güvenlik tedbirleri alınması gereken veya devlet güvenliğine ilişkin temel menfaatlerin korunmasını gerektiren hallerle ilgili olan mal ve hizmet alımlarında istekli davet etmek suretiyle pazarlık usulüyle ihale yapabilecek. 

Bu kapsamda gerçekleştirilecek olan ihalelere normal koşullarda talep sahibi ünitenin tespit edeceği en az 3 isteklinin davet edilmesi gerekecek. Ancak 3 istekliye ulaşılamaması halinde, ihale yetkilisinin onayı ile daha az sayıda istekli davet edilebilecek. 

DOĞRUDAN TEMİN ŞARTLARI
BOTAŞ, aşağıda listelenen özel durumlar söz konusu olduğunda doğrudan temin yoluna da gidebilecek. 

  • Gerçek veya tüzel, tek kişi tarafından karşılanabilecek ihtiyaçlar söz konusu olduğunda. 
  • Gerçek veya tüzel tek kişinin üzerinde özel bir hakka sahip olduğu mal ve hizmet alımları söz konusu olduğunda. 
  • Mevcut mal, ekipman veya hizmetlerdeki standartlara uyum kriterinin gözetilmesi gerektiği özel haller söz konusu olduğunda. 
  • Kamu İhale Kanunu’nda belirtilen ve her yıl güncellenen limitin 5 katına kadar olan mal ve hizmet alımları söz konusu olduğunda.
  • Taşınmaz mal alımı ve kiralanması söz konusu olduğunda. 
  • Ani ve beklenmedik olaylar karşısında ivedi ihtiyaçlar söz konusu olduğunda.
Önceki ve Sonraki Haberler