1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BOTAŞ sanayicilere verdiği doğalgaz fiyatını düşürdü

BOTAŞ sanayicilere verdiği doğalgaz fiyatını düşürdü

BOTAŞ 1 Temmuz itibariyle sanayicilere verdiği doğalgaz fiyatlarında yüz de 9,7, elektrik santrallerine verdiği doğalgaz fiyatlarında yüzde 12,5 indirime gitti.

BOTAŞ sanayicilere verdiği doğalgaz fiyatını düşürdü

Enerji Günlüğü - BOTAŞ 1 Temmuz itibariyle sanayicilere verdiği doğalgaz fiyatlarında yüz de 9,7, elektrik santrallerine verdiği doğalgaz fiyatlarında yüzde 12,5 indirime gitti. 

Uluslararası piyasalardaki doğalgaz fiyatlarının gerilemesi, petrol fiyatlarındaki düşüşe bağlı olarak BOTAŞ'ın ithal ettiği doğalgaz fiyatlarının gerilemesi, sanayi ve elektrik üretimi amaçlı doğalgaz satış fiyatlarının düşmesini beraberinde getirdi. BOTAŞ, sanayi doğalgazını yüzde 9.7, elektrik üretimi amaçlı gazın fiyatını ise yüzde 12.5 düşürdü. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez konuya ilişkin açıklamasında, “BOTAŞ'tan sanayicimizin kullandığı doğalgaza indirim hayırlı olsun. Yeni normalde sanayimizin çarkları daha hızlı dönecek, ekonomik toparlanmamız hız kazanacak. Doğalgaz maliyetlerindeki %9,7 ila %12,5 arası düşüş, üretim ve istihdama pozitif yansıyacak” ifadesini kullandı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler