1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BOTAŞ`ın Erzincan Kompresörü açılıyor

BOTAŞ`ın Erzincan Kompresörü açılıyor

Enerji Günlüğü - Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü’nün, kullanılan bazı parçalardaki arızalar nedeniyle açılışı...

BOTAŞ`ın Erzincan Kompresörü açılıyor

Enerji Günlüğü - Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü’nün, kullanılan bazı parçalardaki arızalar nedeniyle açılışı geciken Erzincan Kompresör İstasyonu’nun bugünlerde işletmeye açılması bekleniyor. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın iki günlük Erzincan ziyareti kapsamında açılması beklenen Kompresör, önümüzdeki hafta içinde düzenlenecek törenle devreye alınacak. Tören’de BOTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Konuk ve kamunun diğer temsilcileri hazır bulunacak.

İSPANYOL TECNICAS REUNİDAS YAPTI

Dünya Bankası kredisiyle finanse edilen Erzincan Kompresörü Projesi için 2011 yılında BOTAŞ, İspanyol Tecnicas Reunidas SA firması ile 80.4 milyon dolarlık sözleşme imzalamıştı. Erzincan Kompresörü’nün elektro-mekanik ekipman montaj ve devreye alma işlerini Pro-Per firmasının üstlenmişti.

"AL YA DA ÖDE" FATURASI DÜŞECEK

Erzincan Kompresörü’nün hizmete alınmasıyla Türkiye’nin, Rusya ve İran ile yapmış olduğu "al ya da öde" sözleşmelerinden kaynaklanan sıkıntılarının giderilmesi hedefleniyor. Proje’nin tamamlanmasıyla birlikte özellikle kış günlerinde İran’dan alınan doğalgaz ithalatının kesintisiz olarak kullanıma sunulması sağlanacak.

Proje kapsamında, MAN Diesel&Turbo tarafından temin edilen, 4 adet RV50/03 model radial kompresörler ve driver olarak kullanılan 4 adet THM 1304-12 model gaz türbinlerinin ihtiva edildiği ve doğal gaz basıncının 40-45 bardan 70-75 bara yükseltilmesinin sağlandı.

ARIZALI PARÇA NEDENİYLE GECİKTİ

Erzincan Kompresörü'nün geçtiğimiz yıl devreye alınması hedeflenmesine rağmen, yapılan testler sonucunda, kurulan sistemlerde kullanılacak bazı parçalarda arızalar tespit edilmişti. Bu yüzden Kompresör'ün devreye alınması için söz konusu arızaların giderilmesi zaman kaybına yol açtı.

İlkyaz Yenidoğan

Önceki ve Sonraki Haberler