1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bozkır: Kıbrıs’ta doğalgaz arama çalışmalarımız sürecek

Bozkır: Kıbrıs’ta doğalgaz arama çalışmalarımız sürecek

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Kıbrıs açıklarında doğalgaz arama çalışmalarının devam...

Bozkır: Kıbrıs’ta doğalgaz arama çalışmalarımız sürecek

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Kıbrıs açıklarında doğalgaz arama çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Volkan Bozkır, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyareti esnasında yaptığı açıklamada, Kıbrıslı Türklerin talebinin devam ettiği sürece Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisinin araştırmalara devam edeceğini kaydetti.

Volkan Bozkır, Türkiye olarak Kıbrıs’ın doğal kaynaklarının tüm adaya ait olması konusunda kesin kararlı bir tutum içinde olduklarını belirterek, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Kuzey Kıbrıs’ın haklarını dikkate almayarak bu çalışmaları sürdürmesi, hem haklılık ilkesine, hem de uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi.Bozkır, "Türkiye bu konudaki tutumunu, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sürdürecek." şeklinde konuştu.

BM BAŞARISIZ, KIBRIS BİR İMKAN

Avrupa Birliği (Ab) ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Birleşmiş Milletler’in (BM) adada çözüme varılması için bugünün şartlarına uymadığını söyledi. Bozkır, “BM son dönemde görülebilir bir başarı elde edememiştir. . BM’nin tekrar başarılı olduğu bir görüntüyü verebilmesi için önemli bir imkân Kıbrıs sorununa getireceği çözümde yatmaktadır. BM eğer atması gereken adımlar zamanında atılmazsa ve güçlü bir şekilde bu sorunu çözüme kavuşturmak için kendini ortaya koymazsa bu uzun yıllardır devam eden başarısız örgüt kimliğinden de kurtulamayacaktır.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler