1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP: Fosil yakıtlara talep azalacak

BP: Fosil yakıtlara talep azalacak

BP, önümüzdeki otuz yıl içinde fosil yakıt tüketimi ilk kez azalırken, yenilenebilir enerjinin payının artacağını öngördü.

BP: Fosil yakıtlara talep azalacak

Enerji Günlüğü - BP, önümüzdeki otuz yıl içinde fosil yakıt tüketimi ilk kez azalırken, yenilenebilir enerjinin payının artacağını öngördü.

İngiltere merkezli enerji şirketi BP, önümüzdeki 30 sene içinde küresel enerji dönüşümünü şekillendirmesi muhtemel etmenleri keşfedecek “Enerji Görünümü 2020” raporunu açıkladı. “Hızlı”, “Sıfır Karbon” ve “Mevcut Politikalar” başlıklı üç ana senaryonun ele alındığı raporda, tüm senaryoların ortak noktası olarak önümüzdeki otuz yılda fosil yakıtların rolünün azalacağı ve enerji bileşiminde yenilenebilir enerjinin payının artacağı vurgulandı. Yenilenebilir enerjide yaşanacak hızlı bir büyümede ise başat rolün güneş ve rüzgarda olacağı, maliyetlerdeki azalma temel nedeniyle, en hızlı büyüyen yenilenebilir enerji kaynaklarının rüzgâr ve güneş olacağı kaydedildi. 

PETROL TÜKETİMİ HİÇ BİR ZAMAN ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Tüm senaryolarına göre, önümüzdeki 30 yıl içinde  fosil yakıt tüketiminin ilk kez azalacağı öngörülürken, petrol tüketiminin koronavirüs krizinden önceki seviyelere hiçbir zaman ulaşamayabileceği belirtildi. Raporda, enerji dönüşümü ve dünyanın fosil yakıtlardan uzaklaşması nedeniyle en iyimser senaryoda bile talebin gelecek yirmi yıl boyunca "büyük ölçüde yatay" seyredeceğine dikkat çekildi.

KORONAVİRÜSÜN BAZI ETKİLERİ KALICI OLACAK

Raporun özet bir sunumunu gerçekleştiren BP Baş ekonomisti Spencer Dale, elektrifikasyon ve enerji bileşiminde yenilenebilir enerjinin payının artışının önümüzdeki 30 yılda enerji sistemini şekillendireceğini kaydetti. Raporu sekiz soru ile özetleyen Dale ayrıca önümüzdeki yıllarda koronavirüs salgınının bazı etkilerinin kalıcı olabileceğine dikkat çekerek, “Özellikle ulaşımda bireysel araçların kullanılması ve evden çalışma petrol talebini düşürecektir” değerlendirmesinde bulundu. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler