1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP: Fosil yakıtlara talep azalacak

BP: Fosil yakıtlara talep azalacak

BP, 2035 için petrol talebi tahminini geçen yılki tahminine göre yüzde 5 düşürürken, doğal gaz talebini de yüzde 6 düşürdü.

BP: Fosil yakıtlara talep azalacak

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli enerji şirketi BP, yenilenebilir enerji yatırımlarının artması nedeniyle gelecek 10 yılda petrol ve doğal gaza talebin azalacağını tahmin ediyor.

İngiliz petrol devi BP, yayınladığı yıllık tahminlerde petrol ve gaz için talep görünümünü aşağı yönlü revize etti.  BP, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ülkelerin enerji güvenliğine gelecek 10 yılda daha fazla önem vererek yenilenebilir enerjiye yatırımlarda hız vermelerini sağlayacağını ve bunun sonucu olarak fosil yakıtlara talebin azalacağını öngördü. 2035 için petrol talebi tahminini geçen yılki tahminine göre yüzde 5 düşürerek 93 milyon varil/gün seviyesine indiren BP, doğal gaz talebini de yüzde 6 düşürdü.  

BP'nin baş ekonomisti Spencer Dale yayınladığı raporda, "1970'lerde yaşanan büyük enerji arz şoklarından edindiğimiz deneyimler, enerji güvenliği endişelerinin ciddi şekide artıran olayların enerji piyasaları üzerinde kalıcı etkileri olduğunu gösterdi" dedi.   

Önceki ve Sonraki Haberler