1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP, Hollanda`daki depolama tesisini satıyor

BP, Hollanda`daki depolama tesisini satıyor

Enerji Günlüğü - BP, Hollanda Amsterdam'da bulunan 950 bin metreküp kapasiteli petrol depolama üssünü satışa çıkardı.Petrol fiyatlarının düşmesiyle...

BP, Hollanda`daki depolama tesisini satıyor

Enerji Günlüğü - BP, Hollanda Amsterdam'da bulunan 950 bin metreküp kapasiteli petrol depolama üssünü satışa çıkardı.

Petrol fiyatlarının düşmesiyle sermaye harcamalarını ve ticari operasyonlarını yeniden düzenleyen British Petroleum (BP) yazılı bir açıklama yaparak, Avrupa'daki petrol istasyonlarına benzin ile motorin sağladığı Amsterdam'da bulunan petrol depolama üssünü satışa çıkardığını duyurdu.

Şirketin Hollanda Müdürü Hendrik Muilerman, BP'nin, bölgede ticari operasyonlarına devam edeceğini ancak şirketin bu faaliyetleri kendisi yönetmektense başka işletmelere yaptırmayı planladığını belirtti.

BP, 1997'de devraldığı ve bugüne kadar işletmeye devam ettiği Amsterdam'daki petrol depolama terminalinin 2015 yılı sonuna kadar satışın gerçekleşmesini planlıyor. Ayrıca, satış yapılsa bile terminal, bu yıl sonuna kadar BP müşterilerine hizmet vermeye devam edecek.

Uluslararası petrol ticaret üssü olarak Avrupa'nın ihtiyaç duyduğu yakıtın taşınması ve depolanması için kullanılan depolama terminalinde, akaryakıt ile bütan ve propan gazları için yetmişten fazla depolama tankı, okyanus taşımacılığı yapan gemilerin yanaşıp yakıt alabilmesi için üç büyük dalga kıran ile tankerler için dolum rampası yer alıyor.

BP, 350 perakende satış istasyonuyla ve rafineri, akaryakıt ve motor yağı satışında çalışan 2 bin kişilik kadrosu ile Hollanda piyasasına hizmet veriyor. Terminalin kurulu bulunduğu 890 bin metrekarelik alanda, yılda yaklaşık 2 bin 900 gemiye ve 20 bin yol tankerine hizmet veriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler