1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP ve Rosnetf Sibirya’daki petrol ve gaz sahalarını ortaklaşa geliştirecek

BP ve Rosnetf Sibirya’daki petrol ve gaz sahalarını ortaklaşa geliştirecek

Enerji Günlüğü - Rus petrol şirketi Rosneft ile İngiliz petrol şirketi BP Sibirya’da bulunan Yamal-Nenets özerk bölgesinde Kharampur ve Festival gaz alanlarını...

BP ve Rosnetf Sibirya’daki petrol ve gaz sahalarını ortaklaşa geliştirecek

Enerji Günlüğü - Rus petrol şirketi Rosneft ile İngiliz petrol şirketi BP Sibirya’da bulunan Yamal-Nenets özerk bölgesinde Kharampur ve Festival gaz alanlarını ortaklaşa geliştirecekler.

Rus devlet petrol şirketi Rosneft 21 Aralık tarihinde yaptığı açıklamada, İngiliz British Petroleum (BP) ile Rusya’nın kutuplarda bulunan Yamal-Nenets özerk bölgesinde Kharampur ve Festival gaz alanlarının geliştirilmesi için ortak bir proje uygulamaya karar verdiklerini açıkladı. Ayrıca keşif çalışmaları sonrasında ortaya çıkacak petrolün de üretimi iki şirket tarafından yapılacak. Ortak yürütülecek projelerde Rosneft’in yüzde 51, BP’nin ise yüzde 49’luk payı olacak.

Buna göre iki şirket Rusya’nın Sibirya bölgesinde yer alan Yamal-Nenets’te bulunan yer altı kaynaklarını geliştirerek doğalgaz ve petrol üretecekler. Bölgede geliştirilmesi planlanan sahalarda önemli miktarda petrol ve 880 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunuyor.

Rus hükümetinin yüzde 50’sine sahip olduğu Rosneft’te, BP’nin de yüzde 19,75 hissesi bulunuyor.

Öte yandan BP, Kaharampur sahası projesinde yer almak için Alman regülatörden izin başvurusunda bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler