1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP ve Shell’e iklim değişikliği eleştirisi

BP ve Shell’e iklim değişikliği eleştirisi

Enerji Günlüğü - Petrol şirketleri BP ve Shell’in iklim mücadelesinde kamuoyuna 2 °C'yi taahhüt ederken, planlamalarının daha yüksek sıcaklık artışını...

BP ve Shell’e iklim değişikliği eleştirisi

Enerji Günlüğü - Petrol şirketleri BP ve Shell’in iklim mücadelesinde kamuoyuna 2 °C'yi taahhüt ederken, planlamalarının daha yüksek sıcaklık artışını öngördüğü belirtildi.

Ortak girişim kampanyası grubu ShareAction, BP ve Shell’in Paris İklim Anlaşması’nda hedeflenen küresel sıcaklık artışını 2 °C ile sınırlamaya destek verdiği halde, yüzyılın ortasına kadar 5 °C'lik planlama yaptıklarını açıkladı.

Grubun hazırladığı raporlara göre BP ve Shell, Paris İklim Anlaşması’nın imzalanmasından bu yana iki yıl geçmesine rağmen hissedarlarını iklim koşullarıyla ilgili ayrıntılı açıklamalar yapmalarını istemede ilgisiz davranıyor. ShareAction, Shell ve BP'nin yasal gerekliliklerini yerine getirdiğini, ancak gelecek planlarında çok sayıda eksiklik yaşadıklarından hissedarlarının sermayesini riske attıklarını belirtiyor.

BP, düşük karbonlu projelere toplam sermaye harcamalarının sadece yüzde 1,3'ünü yatırdı. Shell ise 2020 yılına kadar yıllık harcamalarının yüzde 3'ünü düşük karbon seviyesine yatırma taahhüdünde bulundu.

İklim uzmanlarına göre yüzyılın ortasına kadar 5 derecelik bir sıcaklık artışı büyük felaketlere neden olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler