1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Breton: Avrupa’nın büyük nükleer yatırımına ihtiyacı var 

Breton: Avrupa’nın büyük nükleer yatırımına ihtiyacı var 

AB'nin arz güvenliği ve iklim hedefleri için nükleer enerjiye gelecek 30 yılda 500 milyar euro yatırım yapması gerektiği kaydedildi.

Breton: Avrupa’nın büyük nükleer yatırımına ihtiyacı var 

Enerji Günlüğü - AB Komisyonu üyesi Thierry Breton, Avrupa’nın nükleer enerjiye 30 yılda 500 milyar euro yatırım yapması gerektiğini söyledi.

AB Komisyonu'nun iç piyasalardan sorumlu üyesi Thierry Breton, AB'nin karbon salımını azaltma hedeflerini yakalaması ve büyüyen enerji talebini karşılaması için gelecek 30 yılda nükleer enerjiye büyük yatırım yapması gerektiğini söyledi.  

Mevcut nükleer santrallerin üretimlerine devam edebilmeleri için 2030'a kadar 50 milyar euro yatırıma ihtiyaçları olduğunu belirten Breton, yeni nesil nükleer santrallerin inşa edilmesi için ise 2050 yılına kadar 500 milyar euro yatırıma ihtiyaç olacağını belirtti. 

NÜKLEER YENİLENEBİLİR İLE BİRLİKTE YAPILMALI 

Journal Du Dimanche'ye konuşan Breton, "Yeşil dönüşüm beklenmedik büyüklükte bir endüstriyel devrime yol açacak" dedi. Breton ayrıca, nükleer enerjinin yenilenebilir kaynaklara yatırım ile bir araya getirilmesinin AB'nin 2050'da sıfır emisyon hedefini yakalaması için çok önemli olacağını da vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler