1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Brexit İngiltere'nin kömürü terk planlarını erteleyebilir

Brexit İngiltere'nin kömürü terk planlarını erteleyebilir

Enerji Günlüğü - AB yasaları çerçevesinde kömür kullanımını terketme planları yapan İngiltere, Brexit ile bu kararlarını erteleme yoluna gidebilir.İngiltere'nin...

Brexit İngiltere'nin kömürü terk planlarını erteleyebilir

Enerji Günlüğü - AB yasaları çerçevesinde kömür kullanımını terketme planları yapan İngiltere, Brexit ile bu kararlarını erteleme yoluna gidebilir.

İngiltere'nin AB'den çıkma kararının (Brexit), bir yüzyıldan fazla bir zamandır ülkenin enerji arzında temel kaynak olan kömürün terkedilmesi planlarını sekteye uğratabileceği ifade edildi. 

AB yasaları çerçevesinde karbon salımını azaltma hedefiyle İngiltere hükümeti geçtiğimiz yıl Kasım ayında kömürü doğalgaz ve nükleer ile ikame etme kararı almıştı. Bu kapsamda ülkenin son kömür yakıtlı elektrik santralinin de on yıldan önce kapatılması planlanıyordu. 

Üç büyük kömür sahası Longannet, Ferrybridge C ve Rugeley bu yıl kapatıldı. Aberthaw, Cottam ve West Burton gibi kömür sahalarının da piyasa koşulları nedeniyle bu yıl durması bekleniyor. 

İngiltere hükümeti Hinkley Point C nükleer santrali inşaasını erteledi. Bütün bunlar düşünüldüğünde İngiltere'nin kömürü terk etmesi Brexit ile birlikte gecikebilir.

İNGİLTERE HİNKLEY POİNT NÜKLEERİN İNŞAASINI ERTELEDİ

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler