1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Brezilya’da abluka altında petrol ihalesi!

Brezilya’da abluka altında petrol ihalesi!

Enerji Günlüğü - Brezilya'nın açık denizdeki Libra petrol sahasının sondaj haklarını, Rio de Janeiro'da düzenlenen ihalede Brezilya devlet petrol şirketi...

Brezilya’da abluka altında petrol ihalesi!

Enerji Günlüğü - Brezilya'nın açık denizdeki Libra petrol sahasının sondaj haklarını, Rio de Janeiro'da düzenlenen ihalede Brezilya devlet petrol şirketi ile onu destekleyen Total, Shell ve Çin şirketlerinden oluşan konsorsiyum kazandı.

Brezilya'nın bilinen rezervlerini iki katına çıkaracağı belirtilen Libra petrol sahası sondaj çalışmaları ihalesi çalışanların yoğun tepkisine rağmen tamamlandı. İhaleyi ihaleye yapılan tek teklifin sahibi konsorsiyum kazandı.

ABLUKA ALTINDA İHALE

Tahmini rezervi 8-12 milyar varil olan ve petrol üretiminin 10 yıl içinde günde 1,4 milyon varile ulaşması beklenen sahanın ihalesi öncesinde 1100 asker ihalenin yapılacağı oteli abluka altına aldı. Güvenlik güçleri, çoğu grevde olan petrol işçilerinden oluşan göstericilerle çatıştı.

Geçen Perşembe günü petrol işçileri ihaleyi protesto etmek için greve gitmiş, yaklaşık 40 petrol platformu ve rafineride çalışmalar durdurulmuştu.

BREZİLYA KARIN BÜYÜK KISMINA SAHİP OLACAK

Çin, Brezilya, Fransız ve İngiliz-Hollanda şirketlerinden oluşan konsorsiyum, 12 milyar varile varan miktarda petrol çıkarma hakkına sahip olurken, hem çok sıkı koşullar altında çalışacaklar hem de elde ettikleri kârın büyük bir kısmını Brezilya hükümetine verecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler